» » Статьи и публикации

Статьи и публикации

Управління в харчовій галузі

На сучасному рівні розвитку виробничих процесів до систем автоматизації в харчовій галузі ставляться досить високі вимоги. Окрім своєї основної функції - контролю і управління технологічним процесом, система повинна мати можливість масштабування та бути інтегрованою до корпоративної мережі обміну даними. Тому для рішення цієї задачі необхідно застосовувати комплексний підхід, який охоплює усі рівні функціонально-організаційної структури підприємства.

журнал "Мир автоматизации", 03 2011

Приклад реалізації автоматизованої системи контролю та комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ)

В умовах економічної кризи та обмеженості енергоресурсів особливо гостро постає питання контролю за споживанням електроенергії і підвищення ефективності її використання. Разом з цим постійно зростають вимоги споживачів/обладнання до якості електроенергії, оскільки вихід за допустимі межі такого параметру мережі як напруга або струм може привести до виходу з ладу обладнання, а значить до суттєвих матеріальних втрат.

01 2011

Ефективний спосіб стабілізації тиску в системі водопостачання

Що може бути простіше, ніж керування насосом? На сьогодні відомо доволі багато способів її вирішення, але, як виявляється, це не така вже тривіальна задача.

12 2010

Як боротися з неякісною електроенергією

Всі ми знаємо, що від якісної електроенергії залежить успішна робота обладнання на підприємстві. Але що робити, коли з електроживленням не все так добре, як хотілося б? З цим питанням зіткнулося і ТзОВ “Фапомед”.

06 2010

Пример реализации системы управления удаленным объектом

Одной из наиболее распространенных задач современной автоматизации является управление удаленными необслуживаемыми объектами через GSM-каналы модемной связи.

06 2010

Оптимизация теплоснабжения объектов. Автоматизированная система управления индивидуальным тепловым пунктом на базе ОВЕН ПЛК63.

Сегодня ни у кого не вызывает сомнений важность решения задач оптимизации теплоснабжения объектов. Речь идет о необходимости автоматизации теплоснабжения на уровне индивидуальных тепловых пунктов (ИТП) зданий и сооружений (жилых домов, школ, больниц и др.).

04 2010

Проектирование системы управления установок автоматической дуговой сварки серии АД416

Установки автоматической сварки серии АД416 были разработаны подразделением ИЭС им.Е.О.Патона в 2002..2003 годах для замены морально устаревших, но все еще популярных А1416 производства Каховского завода электросварочного оборудования (установки А-1416 также были разработаны ИЭС ранее).

03 2010

Модернизация вибропресса СМЖ-854

При сравнительно небольших затратах на новую систему управления, организованную на базе программируемого логического контроллера VIPA 115 (Германия) и панели оператора СП270 ОВЕН (Россия), предприятие получает надежную и эффективную автоматическую систему управления технологическим процессом изготовления бетонных изделий.

02 2010

Пример использования расходомера ОВЕН РМ1

Сахарный завод в Шепетовке был основан в 19 веке князем Евгением Сангушко. В 2006 году комбинат отпраздновал свое 160-летие. В период общего спада в сахарной отрасли Украины комбинат сумел сохранить достигнутое и создать новые производственные мощности, расширить ассортимент продукции.

02 2010

Модернізація склоформуючої машини виконана СВ АЛЬТЕРА-Ивано-Франківськ

Скло формуюча машина складається з двох частин: верхня частина називається фідер (схожа на ножиці) і призначена для відрізання краплі розпеченого скла необхідної маси та об’єму, а нижня – карусельний механізм, який містить вісім форм-стаканів необхідних для формування скляного виробу.

12 2009