» » » Нова версія програмного забезпечення SCADA zenon 8.10

Нова версія програмного забезпечення SCADA zenon 8.10

RSS

07.10.2019

Реліз SCADA zenon версії 8.10 пропонує користувачам низку поліпшень, спрямованих на оптимізацію продуктивності системи, підвищення зручності для розробників проектів та розширення комунікаційних можливостей.

Короткі відомості про zenon 8.10

  • Підвищена продуктивність
  • Ще зручніша робота в Середовищі розробки та виконання
  • Підвищення гнучкості в керуванні серійним виробництвом
  • Підтримка загальних властивостей і комбінованих елементів в Web Engine

Постійне підвищення продуктивності

З кожним роком проекти автоматизації стають все складнішими, а вимоги до програмного забезпечення – вищими. Готуючись до випуску zenon 8.10, COPA-DATA орієнтувалась на потреби своїх клієнтів в реалізації актуальних проектів. Оптимізація основних компонентів, вдосконалені алгоритми та цільове застосування функцій кешування призвели до помітних поліпшень продуктивності під час роботи системи. Окрім того, час запуску редактора zenon, при роботі з великими проектами, суттєво скоротився. Що стосується розробки — zenon 8.10 дозволяє проектантам економити до 97% часу при роботі з масивами даних, наприклад такими, як створення великої кількості змінних. Це поліпшення ґрунтуються на ефективнішому групуванню і сортуванню параметрів змінних. Версія 8.10 також дозволяє під час здійснення процесу архівування скористатися всією продуктивністю сучасних багатоядерних процесорів. В результаті, тепер zenon здатен обробляти за одну секунду до 150 000 змін значень.

Покращення зручності користування

Нова версія системи дозволяє в модулі Трендів (ETM) додавати на екран нові змінні простим перетягуванням їх на діаграму (drag & drop). Впроваджено можливість налаштування відображення кривої безпосередньо з Середовища виконання проекту, не повертаючись в zenon Editor. Значно поліпшено процедуру візуального зчитування точного значення змінної. Тепер це можна робити одразу на кривій за допомогою миші. Як частина нової версії, було оптимізовано модуль Менеджер технічного обслуговування (IMM). Нові можливості фільтрації, такі як фільтр по часу, а також спливаючі екрани графіку обслуговування поліпшили зовнішній вигляд і зручність використання модуля. А пряма інтеграція IMM з іншими модулями zenon, такими як Хронологічний Список Подій (CEL), зробила цей інструмент дійсно невід’ємною частиною системи.

Більше гнучкості в серійному виробництві Batch Control

Для реалізації різноманітних конфігурацій, модуль Batch Control в zenon 8.10 пропонує користувачам більше класів блоків (Unit). Тепер користувачі можуть створювати загальні рецепти і на самому початку процесу вирішувати яке обладнання буде використане, замість того щоб розробляти окремий рецепт для кожного блоку. Цей новий підхід усуває залежність від конкретних блоків і буде належним чином оцінений користувачами через більшу гнучкість серійно-орієнтованого виробництва.

Доопрацювання Web Engine

У процесі постійного вдосконалення було повністю оновлено ядро інструменту для перегляду проекту через інтернет — Web Engine. Перехід на .NET  Framework забезпечує кросплатформенність і формує основу для майбутнього удосконалення системи. Разом з цим була покращена продуктивність. Залежно від кількості елементів і екранів, Web Engine в zenon 8.10 став працювати в три-чотири рази швидше попередньої версії. З підтримкою комбінованих елементів спливаючі вікна пішли в минуле. Також користувачі оцінять широкий спектр нових графічних опцій.

Удосконалення підсистеми динамічної звітності zenon Analyzer

В новій версії в підсистему zenon Analyzer додано окремий модуль Синхронізації метаданих (Metadata Synchronizer). Це альтернатива майстру експорту Export Wizard. Крім поліпшення безпеки, Синхронізатор метаданих забезпечує до 50 разів швидшу обробку даних. Цей модуль повністю інтегровано з zenon Editor і дозволяє передавати метадані з zenon безпосередньо в базу даних Analyzer Server. Для уникнення конфліктів при передачі і мінімізації ризиків виникнення помилок, автоматична перевірка параметрів виконується в фоновому режимі. Передача метаданих в Analyzer Server виконується по події. Додатково у версії 8.10 для користувачів zenon Analyzer доступні нові шаблони ведення динамічної звітності, призначені для виділення і подачі користувачу лише потрібних даних.

SCADA zenon 8.10 повністю сумісна з попередніми версіями. Існуючі проекти можуть бути легко переведені на нову версію системи.

При бажанні протестувати нові можливості програми, звертайтесь в центральний офіс компанії за безкоштовним DVD-диском.

Докладніше про нові можливості SCADA zenon 8.10