» » » Перетворювач частоти GA 700 Yaskawa для найвищого колеса огляду в світі

Перетворювач частоти GA 700 Yaskawa для найвищого колеса огляду в світі

13.05.2022

Австрійска компанія Bruckschlögl GmbH розробила та виготовила стрічку і платформу колеса огляду в Дубай. Для вирішення непростої приводної задачі компанія вибрала перетворювачі частоти G700 Yaskawa.

Синхронізація, підключення та доступність

Новий атракціон «Айн Дубай» діаметром 250 метрів є найбільшим і найвищим оглядовим колесом у світі. Перший у світі завантажувальний конвеєр складної увігнутої форми від компанії Sunkid дозволяє приблизно 1750 відвідувачам на годину милуватися краєвидами з висоти над Дубаєм. Австрійський виробник Bruckschlögl GmbH, який є лідером світового ринку з постачання невеликих підйомників, обрав перетворювачі частоти компанії Yaskawa для цієї непростої приводної задачі.

Названий на честь арабського слова «око», «Айн Дубай» є чудовою пам’яткою в найбільшому місті Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ): для його будівництва було використано понад 11 000 тонн сталі. Кожна його спиця довша за футбольне поле. І кожна з 48 розкішно обладнаних кабін перевищує розміри двох двоповерхових автобусів.

Ще одна особливість цього колеса-рекордсмена, яке здіймається вище, ніж колеса спостереження в Лас-Вегасі, Лондоні та Сінгапурі: його спеціальний завантажувальний конвеєр, з якого здійснюється посадка в кабіни, може рухатися до 30 відсотків швидше і, таким чином, може збільшити потужність на 30 відсотків. Крім того, стрічка завантажувального конвеєра також спроектована як частина маршруту аварійної евакуації.


Перший U-подібний конвеєр

Австрійска компанія Bruckschlögl GmbH розробила та виготовила як стрічку, так і платформу колеса огляду. Компанія є головною інноваційною та дизайнерською локацією сімейства компаній Sunkid. Конвеєри Sunkid (Sunkid Moving Carpet), спочатку розроблені як лижні конвеєри, з тих пір тисячу разів зарекомендували себе в пасажирських перевезеннях, і тепер також використовуються в індустрії парків розваг та у величезній кількості різноманітних застосувань по всьому світу.

Завантажувальна конвеєрна стрічка, розроблена для Ain Dubai, є одним із найцікавіших рішень компанії на сьогоднішній день: це перша, яка має увігнуту U-подібну форму, яка відповідає конкретному дизайну платформи. Між тим, конструкція антистатичних ланцюгів забезпечує найвищі стандарти безпеки, тиху роботу та стійкість до ковзання. Натяг ланцюга усуває вібрації. І останнє, але не менш важливе,— спеціальна функція очищення ефективно протидіє місцевому клімату Дубая, включаючи спеку, пил, вітер і солоне морське повітря. Загалом система відповідає стандарту конвеєрної стрічки EN 15700.


Вирішення інженерної задачі

Оскільки оглядове колесо обертається безперервно, стрічка завантажувального конвеєра оптимально адаптує різницю в швидкості між кабінами, що обертаються, та статичною платформою для досягнення необхідного рівня безпеки та максимальної пропускної здатності. Для цього автономний блок керування стрічкою завантажувального конвеєра зв’язується з блоком керування оглядовим колесом та вхідними воротами на колесо огляду. Нормальна швидкість руху при цьому складає 0,2 м/с.

Три перетворювачі частоти нової серії GA700 Yaskawa забезпечують керування швидкістю. Основних причин такого рішення було три: по-перше, перетворювачі частоти синхронізовані один з одним через внутрішню шину передачі даних (Modbus) і забезпечують ідеальну синхронізацію між рухами колеса і ременя.

По-друге, вони пропонують високий рівень інтеграції для верхнього рівня автоматизації. Перетворювачі частоти серії GA700 можуть бути підключені за допомогою таких інтерфейсів звязку, як Ethernet/IP, Profibus, Profinet, EtherCAT, Powerlink, CANopen, DeviceNet, CC-Link, а також Yaskawa MECHATROLINK. Перетворювачі частоти мають вбудований інтерфейс RS-485, що дозволяє об’єднувати їх послідовною шиною. За допомогою однієї додаткової інтерфейсної карти можна керувати роботою до п’яти перетворювачів частоти, що значно зменшує вартість обладнання.

По-третє, ці міцні та надійні пристрої відповідають високим вимогам до працездатності навіть в особливо складних кліматичних умовах: вони витримують робочі температури щонайменше до 50°C без зниження номінальних характеристик.


GA700 – універсальний промисловий перетворювач частоти

GA700 – це універсальний перетворювач Yaskawa для промислового застосування. Серія GA700 доступна в діапазоні потужності до 355 кВт і відрізняється високим рівнем зручності для користувача, відповідно до світових стандартів. Висока гнучкість, невеликі розміри та вбудовані функції дозволяють легко інтегрувати перетворювач практично в будь-яке застосування. Інтелектуальні інструменти, такі як майстер запуску, реєстрація даних, мобільний додаток DriveWizard та багато інших допоможуть користувачеві з налаштуванням, запуском та усуненням несправностей, заощаджуючи дорогоцінний час.

Наявність функції безпеки, такі як SIL3-сумісні входи для режиму STO (Safe Torque Off) і вбудований фільтр ЕМС, доповнюють основну функціональність GA700. Функція STO дозволяє легко та безпечно здійснювати аварійну зупинку обладання. Усі варіанти моделей розроблені із захистом IP20 і відповідають притаманним продукції Yaskawa високим стандартам якості та надійності. Зокрема, вони розраховані на десять років безперервної експлуатації без обслуговування.