» » » Датчики температури ОВЕН

Датчики температури ОВЕН

28.07.2016

Автоматизована система базується на датчиках. Галузь застосування системи визначає набір використовуваних датчиків. До датчиків висуваються вимоги за показниками надійності, низької вартості, зручності користування. Перетворювачі ОВЕН відповідають висунутим вимогам.

image

Компанія виробляє більше 1000 модифікацій датчиків різного призначення і конструктивного виконання, в тому числі датчики температури.

Датчики температури (термоперетворювачі) виконують безперервний вимір зміни показників температури робочих середовищ (пар, газ, вода, сипучі матеріали, хімічні реагенти і т.п.), інертних щодо матеріалу корпусу датчика і матеріалу електродів.

Термоперетворювачі загальнопромислові.

Електричний опір в провіднику змінюється пропорційно температурі навколишнього середовища, цей принцип лежить в основі роботи термоперетворювача опору (ДТО).

Конструкція чутливого елементу термометру може бути плівковою або дротяною.

  1. Технологія виготовлення елементів плівкового типу полягає в нанесенні надтонкого шару платини на підкладку з кераміки. Низька вартість і практичність зумовили популярність цього типу датчиків серед зарубіжних фірм. Такий перетворювач має малий розмір і масу.
  2. Дротяний елемент виготовлений у вигляді котушки з тонкого мідного або платинового дроту з діелектричним каркасом і ув'язнений в захисну гільзу.

Підключення терморезисторів виконується по трьохпровідній схемі, що дозволяє компенсувати похибка лінії зв'язку датчика з приладом. Опір всіх трьох проводів повинен бути однаковим.

image

Спеціалізовані моделі перетворювачів ОВЕН розроблені для різних галузей промисловості.

  1. Термістори — датчики, опір яких при певних значеннях температурних показників багаторазово збільшується. Застосовуються в холодильному обладнанні, виходячи з високих вимог до чутливості.
  2. Датчики з тефлоновим покриттям — для цілей і завдань хімічної промисловості.
  3. Датчики для систем HVAC. Максимально оптимізовані для взаємодії з контролерами і ТРМ виробництва ОВЕН, також сумісні з контролерами інших виробників.

image

Моделі датчиків оснащені вимірювальним перетворювачем НПТ2, який передає в систему стандартизований струмовий сигнал 4 ... 20 мА, можуть бути звичайного та вибухозахищеного виконання.

Спеціалізовані комплекти термоперетворювачів з максимально близькими характеристиками (розбіжність до 0,1⁰С) розроблені для впровадження в системах обліку і контролю.

Вибухозахищене виконання датчиків має на увазі використання їх для контролю показань в місцях скупчення легкозаймистих сумішів, парів, газових середовищ і т.д.

Функції перетворювачів значно розширює арматура, яку виробляє ОВЕН:

image

Придбати продукцію можна на нашому сайті, заповнивши форму зворотного зв'язку, або звернувшись в будь-який офіс компанії.