» » » Haake Technik допомагає зоопаркам впровадити систему безпечного доступу до вольєрів для тварин

Haake Technik допомагає зоопаркам впровадити систему безпечного доступу до вольєрів для тварин

04.11.2022

Понад 30 років компанія Haake Technik GmbH успішно розробляє та виробляє техніку безпеки для машин і установок. Її головний пріоритет — захистити людей та обладнання від нещасних випадків на виробництві. Однак продукція компанії знаходить застосування не тільки на промислових підприємствах.

Протягом останніх десятиліть у зоопарках траплялися різні нещасні випадки з дикими тваринами, іноді зі смертельними наслідками, тому компанії зі страхування від нещасних випадків рекомендували вжити певних заходів щодо безпечної конструкції вольєрів для тварин. Це необхідно для того, щоб розсувні ворота та двері огорожі завжди залишалися закритими. Щоб задовольнити ці вимоги, Haake Technic використала свою систему блокування з замкненим ключем HST, створивши систему захищеного доступу для найнебезпечніших вольєрів зоопарку. Завдяки цій системі можна  захистити як людей, так і тварин від нещасних випадків у вольєрах і таким чином зробити повсякденне життя в зоопарку безпечнішим.

Захист вольєрів для тварин, шлюзів і відкатних воріт

Для утримання особливо небезпечних диких тварин необхідний вольєр підвищеної безпеки, який повинен відповідати певним критеріям. Залежно від кількості диких тварин, має бути доступна відповідна кількість вольєрів для хижаків, щоб забезпечити безпечний вхід для годування, чищення тощо без контакту з хижаком. Сусідні вольєри, де тим часом утримуються хижаки, повинні бути професійно захищені для цієї мети. Особливо надійні системи блокування дверей запобігають ненавмисному відкриттю дверей тваринами та дозволяють відкривати вольєр лише тоді, коли сусідні вольєри надійно закриті.

Для зоопарків важливо відповідати всім рівням безпеки як для захисту диких тварин, так і для безпеки персоналу й відвідувачів. Завдяки зручній в керуванні системі захисту доступу для вольєрів всі двері вольєрів і розсувні ворота завжди будуть правильно зачинені для конкретної ситуації завдяки обов’язковій послідовності їх відкриття з блокуванням одних ключів і розблокуванням інших. Таким чином неможливо відкрити розсувні ворота, поки у вольєрі знаходяться доглядачі зоопарку.


Ключові переваги системи:

  • Високий рівень безпеки завдяки індивідуальним кодам: спеціальний кодований ключ ніколи не може бути в двох місцях одночасно. Відповідно, система блокування дверей призначена для механічного блокування або вивільнення ключів один одним.
  • Виключення людського фактору: чітка та однозначна послідовність операцій з ключами унеможливлює помилкові дії персоналу.
  • Стійкість до екстремальних умов навколишнього середовища: механічна система блокування із замкненим ключем для вольєрів для тварин не іржавіє та не реагує на екскременти та сечу тварин.
  • Безпека під час відключення електроенергії: захист доступу повністю механічний, без використання електрики.
  • Легке впровадження: систему блокування дверей HST дуже легко встановити, вона починає працювати одразу.
  • Не потребує обслуговування: завдяки високоякісним компонентам з неіржавної сталі технічне обслуговування потрібне лише в дуже обмеженому обсязі.
  • Довговічність: компоненти з неіржавної сталі міцні та стійкі до навколишнього середовища, тому мають тривалий строк служби.

Задоволені клієнти, які вже встановили систему безпечного доступу до вольєрів Haake:

У відео показано, як система замкнутого ключа працює в повсякденній рутині зоопарку:

Для придбання системи контролю сервісного доступу HST та інших компонентів системи безпеки праці на виробництві звертайтесь в офіси СВ АЛЬТЕРА .