» » » SCADA zenon нарощує глобальну присутність в пристроях нижнього рівня

SCADA zenon нарощує глобальну присутність в пристроях нижнього рівня

RSS

12.03.2014

image

Виробник SCADA zenon, компанія COPA-DATA, в рамках партнерської програми e-F@ctory Alliance, почала взаємовигідне співробітництво з Mitsubishi Electric. Було прийнято спільне рішення про інтегрування оболонки zenon Logic в контролери С-серії модульної системи MELSEC-Q від Mitsubishi.

Дане рішення в першу чергу вигідне користувачам, які впроваджують системи автоматизації в енергетиці. Це пов'язано з тим, що контролери С-серії можуть обмінюватися даними по стандарту IEC 61850 та IEC 61400-25-4, а завдяки інтегруванню zenon Logic в CPU, дані пристрої отримали можливість виступати як повноцінний IEC 61850/IEC 61400-25-4 сервер.

zenon Logic — це підсистема реалізації Soft-PLC відповідно до стандарту IEC 61131-3, яка повністю вбудована в HMI / SCADA zenon, а також може виступати як середовище програмування контролерів. Така синергія дозволяє, використовуючи один програмний продукт, отримати віддалений доступ до даних і організувати безперервний потік інформації від польового рівня до MES і ERP систем. Широкий спектр вбудованих комунікаційних протоколів, таких як IEC 61850, IEC 60870, DNP3 EtherNet/IP, Modbus, CANopen, Profibus, Profinet, BACnet робить zenon Logic надзвичайно потужною і привабливою для інженерів системою.

image

На даний момент з інтегрованою підсистемою zenon Logic вже випускаються PLC і RTU таких виробників: BRODERSEN, ADVANTECH, WAGO, ICP DAS, PERAX, METASPHERE, VIZIMAX, RS AUTOMATION, EUROTECH, FAR, LEROY AUTOMATION.

Переваги об'єднання апаратних і програмних рішень:

  • програмування PLC і SCADA в одній системі
  • зменшення часу на розробку проектів
  • загальна база даних для контролерного та супервізорного рівня
  • безперервна і надійна комунікація
  • висока функціональність на апаратному рівні
  • програмна драйверна симуляція: перевірка роботи закладеного алгоритму без наявності реальних апаратних засобів
  • автоматичне генерування PLC-коду на базі графічних елементів

image

Взявши до уваги перераховані вище переваги zenon Logic, компанія Mitsubishi Electric визнала, що програмний продукт COPA-DATA зможе не тільки задовольнити високим вимогам користувачів контролерів MELSEC-Q, але й дозволить ефективно вирішувати завдання побудови повнофункціональних систем диспетчеризації.

Детальніше про zenon Logic