» » » Нова версія zenon 7.20 – крок до впровадження технологій "Розумного Виробництва"

Нова версія zenon 7.20 – крок до впровадження технологій "Розумного Виробництва"

RSS

29.04.2015

image

Продовжуючи іноваційний розвиток, компанія COPA-DATA презентувала нову версію свого продукту – SCADA zenon 7.20. Головним завданням розробників системи було адаптування її до нових вимог, що продиктовані наближенням наступного етапу промислової революції – переходу до побудови "Розумного Виробництва" (Smart Factory). Ключовими критеріями тут виступають такі поняття, як Хмарні технології, Big Data, Internet of Things, HTML5, технології для мобільних пристроїв, кібер захист. Тепер все це доступне в новій версії zenon 7.20.

Хмарні технології на базі Microsoft Azure

Для великих компаній з теріторіально розподіленим виробництвом головною проблемою є швидкий доступ до інформації та взаємний обмін нєю між різними цехами. З технологією Microsoft Azure стало можливим здійснювати архівування усіх параметрів процесу безпосередньо у хмару. Це дозволяє на глобальному рівні виконувати загальний моніторинг стану виробництва, точно обраховувати ключові параметри продуктивності обладнання, оперативно виявляти “слабкі місця” та оптимізувати процеси.

image

zenon та Big Data

Під час виробництва кожного дня збирається та архівується великий об’єм даних. Якщо це швидкоплинні процеси з коротким часом циклу запису, за один день можуть набиратися мегабайти інформації. В річному обчисленні – це вже терабайти. Для їх збереження необхідне дороге обладнання, а вразі виходу його з ладу, важко переоцінити збитки підприємства від втрати виробничих архівів. zenon Big Data є економічно ефективним і ергономічним рішенням для зберігання великих обсягів даних. Це рішення об’єднує zenon з технологіями гібридного сховища Microsoft StorSimple (CiS) та Microsoft Azure. При такому механізмі архівування усі дані передаються в хмару, яка знаходиться на апаратному пристрої у внутрішній мережі. На даний момент CiS дозволяє зберігати до 120 TБ інформації.

image

Технології для мобільних пристроїв та HTML5

В zenon 7.20 було здійснено подальше удосконалення графічного відображення проектів на планшетних ПК з Windows 8 та 8.1.

До послуг користувачів нова версія zenon Everywhere App, яку можна використовувати на смартфонах чи планшетах з iOS, Android, Windows Phone.

COPA-DATA забезпечила всебічну підтримку в zenon стандарту HTML5. Тепер створені проекти можна зберігати у вигляді HTML-клієнту в Internet Information Server, після чого вони стають доступні для перегляду в браузері.

Кібер захист

Розробники системи постійно працюють над удосканаленням функцій та механізмів безпеки в zenon. Нова версія системи має декілька рівнів захисту від кібератак. По-перше, усі мережеві дані, якими оперує програма передаються в зашифрованому вигляді. Навіть, якщо зловмисники зможуть перехопити їх, вони нічого з ними не зроблять. По-друге, система перевіряє усі файли проекту на відповідність контрольній сумі. У випадку виявлення підміни чи стороннього встручання, Runtime буде автоматично зупинено.

Інші нововведення:

  • підтримка DirectX v11.1
  • оптимізація SAP-інтерфейсу
  • впровадження для енергетики модуля “Послідовності виконання команд”
  • удосконалення комунікаційних драйверів IEC 60870 (Slave та Master), DNP3, SNMPv3, IEC 61850, IEC 61850 Edition 2
  • інструмент імпорту змінних з S7 TIA 13
  • перехід на zenon Logic 8.7
  • нові типи екранів для моделювання обладнання та керування користувачами.

zenon 7.20 повністю сумісний з попередніми версіями. Тому існуючі проекти можуть бути без жодних зусиль переведені на нову весію системи.

Усі бажаючі можуть протестувати нові можливості програми. За безкоштовним DVD-диском SCADA zenon 7.20 звертайтесь в центральний офіс компанії.

Докладніше про нові можливості SCADA zenon 7.20