» » Правила

Правила форума

Форум » Правила
Правила форума
  • Правила форуму, зазначені нижче, є обов'язковими для виконання всіма учасниками форуму без винятків.
  • Правила окремих форумів є доповненнями до загальних правил форуму.
  • Адміністрація залишає за собою право змінювати правила без попередження.
  • Доповнення та зміни правил починають діяти з моменту їх опублікування.
Реєстрація:
  1. Забороняється використовувати для відображення на форумах імена (логін, ім'я), підписи, що містять нецензурну лексику, адреси веб-сайтів, e-mail тощо.
Заборонено:
  1. Публікувати свідомо неправдиву інформацію.
  2. Використовувати мат та/або грубі вирази (у тому числі в замаскованій формі).
  3. Ображати когось у прямій чи непрямій формі, висловлювати неповагу та/або хамити учасникам форуму.
  4. Створювати повідомлення, що порушують чинне законодавство України.
  5. Рекламувати у повідомленнях, підписах чи аватарах будь-які товари та послуги без спеціального дозволу адміністрації форуму.
  6. Створювати однакові теми або повідомлення на різних форумах.
  7. Створювати теми з питаннями, відповіді на які дано у темі FAQ.
  8. Створювати нові теми з назвами, які не відображають суть проблеми чи питання.
  9. Вести розмову на "вільні теми" (флеймувати), створювати теми, що не відповідають даному форуму, або надсилати повідомлення, що не відповідають темі, що обговорюється (офтопік).
  10. Публікувати посилання на неліцензійне комерційне програмне забезпечення (варез), програми для його злому (краки) та генератори ключів, а також на матеріали, захищені авторськими правами (книги, музика, відео та інше).
  11. Створювати повідомлення, які не несуть конкретного змістового навантаження в контексті теми, що обговорюється (флуд).
  12. Створювати повідомлення, що містять "аффтарську" мову, спеціально зроблені помилки; злісно не дотримуватися правил мови, якою написане повідомлення.
  13. Створювати посилання на сайти, що не відповідають тематиці форуму, в підписах.
  14. Створювати повідомлення ВЕЛИКИМИ або великими і малими літерами впереміш ("оСь ТаКиМ чИнОм"), використовувати зайве виділення тексту з метою привернення уваги напівжирним шрифтом, курсивом, підкресленням, відмінним від стандартного для повідомлень форуму.
  15. Самовільне модерування. Тобто, коли учасник форуму, який не є модератором цього форуму, робить зауваження іншим учасникам.
  16. Обговорювати обмеження і санкції, накладені модератором або адміністратором.
Не рекомендується:
  1. Писати транслітом, оскільки це незручно читати. Існують методи, які дозволяють переводити трансліт у кирилицю. Адміністрація залишає за собою право закривати теми, в яких користувачі постійно пишуть транслітом та ігнорують цей пункт правил.
  2. Створювати аватари та підписи на політичні чи релігійні теми. Адміністрація залишає за собою право видаляти такі аватари та підписи після повідомлення користувача через Персональні повідомлення.
  3. Створювати повідомлення політичного чи релігійного змісту. Адміністрація залишає за собою право видаляти такі повідомлення без попередження.
  4. Створювати підписи будь-якою мовою, крім української, російської та англійської. Адміністрація залишає за собою право видаляти такі підписи після повідомлення користувача через Персональні повідомлення.
  5. Багаторазово порушувати тему, якщо на поставлене запитання відповідь не була отримана вчасно. У разі багаторазового підняття теми повідомленнями типу "up" це може бути розцінено як флуд.
Загальні положення:
  1. Перш ніж створювати нові теми, обов'язково скористайтеся ПОШУКОМ, FAQ. Можливо, те, що Ви хочете запитати, вже обговорювалося на форумі. Так Ви заощадите дорогоцінний час собі та іншим.
  2. Намагайтеся писати грамотно. Перевіряйте написані повідомлення перед тим, як їх надіслати.
  3. При написанні повідомлення уникайте надмірного цитування. Це ускладнює читання повідомлення та надмірно завантажує тему.
  4. Особисте листування у спільній темі вважається оффтопіком. Для особистого листування є Персональні повідомлення.
  5. Уникайте копіювання об'ємних матеріалів будь-яких веб-сторінок. Найкраще публікуйте посилання на ці матеріали.
  6. Якщо Вам нема чого сказати — краще нічого не говорити. Не треба писати повідомлення лише для того, щоб відзначитись.
Адміністрування та модерування:
  1. Адміністратори та модератори мають право редагувати, переносити, закривати, а також видаляти повідомлення та теми, які не відповідають правилам форуму.
  2. Адміністратори та модератори мають право переважного трактування тих чи інших пунктів правил форуму у разі заяв про наявність подвійного змісту в таких пунктах з боку користувача.
  3. Дії модератора можна оскаржити лише в адміністрації форуму та лише за допомогою Персональних повідомлень.
  4. Рішення адміністрації форуму є остаточним та оскарженню не підлягає.