» » » Відбувся семінар для студентів НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»

Відбувся семінар для студентів НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»

RSS

14.06.2022

В рамках чинного договору про співробітництво між компанією CВ АЛЬТЕРА та кафедрою автоматизації електротехнічних та мехатронних комплексів НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» 09-го червня технічними спеціалістами відділу електроприводу нашої компанії був проведений семінар «Сучасні перетворювачі частоти Lenze та особливості їх налаштування». З огляду на воєнний стан, семінар відбувався дистанційно в Zoom і дуже зацікавив студентів кафедри автоматизації. Під час семінару технічний спеціаліст СВ АЛЬТЕРА к.т.н. Антон Торопов розповів про актуальні серії перетворювачів частоти Lenze, їх структуру та параметри налаштування.

Зручне представлення структури програмної частини перетворювача частоти допомогло слухачам засвоїти особливості налаштування пристроїв ПЧ Lenze для роботи з конкретними двигунами, а також процедуру налаштування регуляторів швидкості і струму статора в програмному забезпеченні L-force Engineer.

Демонстрація працездатності налаштованого перетворювача здійснювалась на стенді, який розроблявся технічним відділом СВ АЛЬТЕРА саме з метою навчання та тренувань. Цей стенд дозволяє порівнювати якість регулювання швидкості обертання двигуна при роботі від перетворювачів частоти Lenze різних серій, а також для різних алгоритмів керування швидкістю, таких як:

  • Скалярне керування;
  • Векторне керування;
  • Скалярне керування із датчиком швидкості;
  • Сервокерування.

Після цього Євген Скуратовський, менеджер відділу електроприводу СВ АЛЬТЕРА та випускник цієї ж кафедри, розповів про сучасні асинхронні двигуни, особливості їх вибору згідно з конструктивними вимогами та особливості поєднання таких двигунів із виконавчими механізмами.

Таким чином, студенти отримали певні практичні навички з налаштування ПЧ Lenze в доступний спосіб. Бажаємо слухачам семінару подальших успіхів в навчанні!

З технічних питань щодо перетворювачів частоти та підбору обладнання Lenze звертайтесь до відділу електроприводу за телефоном +38044 496-18-88 або на електронну пошту Toropov@sv-altera.com.

Більше корисної технічної інформації можна знайти на нашому сайті в розділі «Статті та публікації».