» » » Спеціально запрограмовний функціональний модуль ProfiNet для керування GA500 Yaskawa

24.01.2023

SwissDrives AG, технологічний партнер Yaskawa зі штаб-квартирою в Steinach, Швейцарія, розробив масштабне приводне рішення для комплексної системи висушування сиру в Австрії. Одним із ключових елементів цієї амбітної концепції автоматизації є 40 частотних перетворювачів із встановленими додатковими платами ProfiNet серії GA500 від Yaskawa.

Щоб забезпечити ідеальне дозрівання сиру, потрібна велика кількість етапів витримки. Як показує цей приклад великого австрійського сировара, завдання автоматизації такого процесу є технічно складним, але можливим: нещодавно розроблена система на підприємстві візьме на себе обробку напівтвердих і твердих сирів у різних формах, включаючи круглі, прямокутні і циліндричні.

Перетворювачі частоти відіграють вирішальну роль в керуванні різними процесами. У пошуках відповідної моделі, яка була б надійною, швидкою та ефективною, виробник сиру зосередився на якості керування, а також на двох інших вимогах: по-перше, потрібно було забезпечити бездоганну інтеграцію перетворювачів у наявне середовище керування. По-друге, перетворювачі частоти мали бути надійними, щоб витримувати суворі умови навколишнього середовища харчової промисловості. Наприклад, систему регулярно очищують засобом для дезінфекції.

Спеціально запрограмовний функціональний модуль від SwissDrives

Регулятори швидкості асинхронних двигунів інтегруються в систему завдяки спеціально запрограмовному функціональному модулю ProfiNet. Як програмне рішення, функціональний модуль ProfiNet передає інформацію з усіх перетворювачів частоти Yaskawa, а також додаткові дані від перетворювачів до ПЛК. Крім того, він також дозволяє передавати та обробляти велику кількість додаткових функцій частотного перетворювача.

Перевага для замовника полягає в тому, що потрібен лише один функціональний модуль ProfiNet. Цей функціональний модуль можна адаптувати для кожного перетворювача частоти. Функціональний модуль дозволяє ефективно інтегрувати всі частотні перетворювачі Yaskawa в існуючу систему автоматизації, а готовий інтерфейс стане стандартом замовника для наступних проектів. Функціональний модуль ProfiNet можна використовувати для всіх інверторів Yaskawa серії GA500, GA700, A1000, U1000 і V1000. «Наш функціональний модуль швидко й ефективно інтегрується в наявний ПЛК і може бути введений в експлуатацію фахівцем з ПЛК так само швидко і легко», — каже представник SwissDrives.

Перетворювачі частоти  GA500

Мікроприводи змінного струму серії GA500 від Yaskawa забезпечують надзвичайно ефективне керування двигунами різних типів і є надзвичайно гнучкими з точки зору інтеграції в систему автоматики за допомогою інтерфейсів передачі даних. Їхні основні функції включають інтегрований фільтр електромагнітної сумісності, двоканальну функцію безпечного відключення моменту STO з SIL3/PLe, керування до п’яти перетворювачами частоти за допомогою лише однієї карти польової шини, а також інтуїтивно зрозуміле та зручне налаштування та моніторинг за допомогою додатків для смартфонів. Перетворювачі частоти поєднують в собі компактні розміри з високою продуктивністю.

Завдяки надійній конструкції ці компактні перетворювачі також можна використовувати в умовах високої температури до 60°C. Плати мають стандартне покриття для захисту від пилу та вологи. Вентилятори охолодження з регульованою температурою працюють лише за потреби, що зводить до мінімуму забруднення та подовжує інтервали технічного обслуговування. Яскравий світлодіодний дисплей і клавіатура з фізичними кнопками забезпечують легку та інтуїтивно зрозумілу навігацію по меню. Користувачам перетворювачів частоти Yaskawa буде легко взаїмодіяти з перевіреною структурою і назвами меню та параметрів, що зводить до мінімуму потребу в навчанні.

СВ АЛЬТЕРА є офіційним дистрибутором Yaskawa в Україні. Для придбання перетворювачів частоти, промислових контролерів, панелей оператора звертайтесь в офіси СВ АЛЬТЕРА.