» » » W22 – нова концепція електродвигунів

W22 – нова концепція електродвигунів

08.10.2015

У статті наводяться незаперечні переваги електродвигунів корпорації WEG серїі W22.

W22

Високі експлуатаційні показники при максимальному енергозбереженні – ось що лежить в основі нового електродвигуна WEG. Під час розробки серії W22 основними критеріями стали високий ККД і, як наслідок, низькі експлуатаційні витрати.


Низькі загальні експлуатаційні витрати

Двигун, який працює більшу частину свого експлуатаційного строку, споживає мінімально можливий обсяг електроенергії та забезпечує високий рівень продуктивності в безперервному режимі без незапланованих зупинок та з найвищим ККД – це те, що стоїть за новою концепцією W22.


Енергозбереження

W22

Витрати електроенергії становлять приблизно 90% від загальних експлуатаційних витрат протягом строку служби електродвигуна.

Двигуни лінійки W22 загальнопромислового призначення мають високий ККД, що перевищує необхідні відповідно до класу EFF1 значення, гарантують енергозбереження та швидшу окупність.


Універсальність

Нова концепція дозволяє змонтувати клемну коробку зверху, праворуч або ліворуч за допомогою спеціального адаптера без демонтажу двигуна. Це знижує час модифікації та дозволяє скоротити площу складського зберігання.


Створений, щоб служити довго

Двигуни лінійки W22 виробляються з використанням високоякісного чавуну, що виплавляється у власних сталеливарних цехах корпорації WEG. Це забезпечує максимальну зносостійкість та високу продуктивність у агресивних середовищах. А нова модель кожуха вентилятора забезпечує підвищену стійкість до ударів.


Застосування із перетворювачем частоти (ПЧ)

Ексклюзивна система ізоляції WISE, яка використовується в електродвигунах серії W22, збільшує діелектричний опір обмоток, дозволяючи використовувати двигун з ПЧ до 575 без додаткових модифікацій, забезпечуючи експлуатаційну гнучкість і збільшений термін служби.


Перспективи розширення номенклатури на майбутнє

W22

Серія W22, що пропонує високий ККД та низькі експлуатаційні витрати, слугуватиме базою для подальших розробок WEG так само, як, наприклад, новий двигун з постійними магнітами та двигуни лінії Exd, як компактні Eco двигуни з оптимізованої сировини, які знаходяться на стадії розробки та матимуть необхідну потужність у меншому габариті. Корпорація WEG впевнена в тому, що принципи проекту W22 заклали фундамент для електродвигунів найвищого світового класу, які мають велике майбутнє.


Нова система охолодження

W22

Посилене обдування всього корпусу забезпечується завдяки його зміненій конструкції, за рахунок чого підтримуються низькі робочі температури, а це гарантує надійність та збільшений строк експлуатації. Нова аеродинамічна концепція вентилятора збільшила ефективність повітряного потоку, зводячи до мінімуму втрати за рахунок рециркуляції повітря між вентилятором та його кожухом. Форма крильчатки була спроектована таким чином, щоб забезпечити конструктивну міцність та знизити рівень шуму.

Положення клемної коробки та рим-болтів було змінено для того, щоб покращити повітряну обтічність.

Низька температура підшипників зменшує періодичність заміни мастила та забезпечує більш довгий ресурс підшипників..

Низький рівень шуму задовольняє найсуворіші вимоги щодо охорони праці та техніки безпеки.

Завдяки низьким робочим температурам матеріали, з яких виконаний двигун, використовуються ефективніше.


Клемна коробка

Усередині клемної коробки електродвигуна більше місця, і доступ до клемника більш відкритий, а це полегшує підведення та підключення кабелів. Розміри були оптимізовані, щоб мати більше місця для виводів кабелів живлення і для додаткових роз'ємів.


Корпус

W22

Клемна коробка зміщена у бік валу. За рахунок того, що повітряний потік краще розподіляється по корпусу, знижується температура підшипників та рівень шуму. Ціліснолиті лапи електродвигуна забезпечують більш міцне конструктивне виконання та низький рівень вібрації. На корпусі також є підготовлені місця для встановлення датчиків вібрації в рамках його стандартного виконання.

Переваги нового корпусу:

  • зниження температури двигуна;
  • рим-болти зміщені — спрощується навантаження-розвантаження при монтажі;
  • підготовлені місця для датчиків вібрації — на корпусі та щитах вони зміщені на 90° відповідно до інструкцій з ТО. Це забезпечує більш просте та надійне зняття показань вібрації.;
  • цільнолиті лапи підвищують віброопір у випадках використання на об'єктах з підвищеним рівнем вібрації та спрощують центрування при встановленні.

Ексклюзивна система ізоляції підшипників

Збільшує ресурс електродвигуна при застосуванні в агресивних середовищах, захищаючи його від проникнення води та пилу та забезпечуючи цим необхідний ступінь захисту.

Версія для друку


Корисні посилання

Загальнопромислові електродвигуни
http://www.svaltera.ua/catalog/820/

Електроприводна система вентилятора димососа
http://www.svaltera.ua/press-center/articles/8007.php

Електродвигуни WEG
http://www.weg.net.ua/