» » Статті та публікації

Статті та публікації

«СВ АЛЬТЕРА»: 15 років цілеспрямованого поступу

Навіть у масштабі людського віку дата незначна, але для компанії «СВ АЛЬТЕРА», котра за цей відносно короткий час виросла до рівня успішної, самодостатньої бізнес-структури...

журнал "ЕлектроТЕМА", 03 2013

Применение преобразователей частоты Lenze в системах позиционирования упаковочных автоматических установок

В последнее время все больше возрастают требования к производительности автоматических упаковочных линий и установок.

Сборник трудов КНУ им. Остроградского
«Проблемы автоматизированного электропривода. Теория и практика». 2012

Источники бесперебойного питания Socomec

В настоящее время на мировом рынке ИБП, если говорить о трехфазных системах средней и большой мощности, ведутся работы по нескольким интересным направлениям.

журнал "Сети и Бизнес". Обзор рынка ИБП, 06 2012

Использование контроллеров и панелей оператора фирмы VIPA для создания систем управления

Показан пример практической реализации взаимосвязи контроллера VIPA 313SC и панели VIPA TP610C, реализованный в среде STEP 7 и zenon.

Одеська національна академія харчових технологій, 03.05.2012

Управління в харчовій галузі

На сучасному рівні розвитку виробничих процесів до систем автоматизації в харчовій галузі ставляться досить високі вимоги. Окрім своєї основної функції - контролю і управління технологічним процесом, система повинна мати можливість масштабування та бути інтегрованою до корпоративної мережі обміну даними. Тому для рішення цієї задачі необхідно застосовувати комплексний підхід, який охоплює усі рівні функціонально-організаційної структури підприємства.

Полная версия статьи

журнал "Мир автоматизации", 03 2011

Приклад реалізації автоматизованої системи контролю та комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ)

В умовах економічної кризи та обмеженості енергоресурсів особливо гостро постає питання контролю за споживанням електроенергії і підвищення ефективності її використання. Разом з цим постійно зростають вимоги споживачів/обладнання до якості електроенергії, оскільки вихід за допустимі межі такого параметру мережі як напруга або струм може привести до виходу з ладу обладнання, а значить до суттєвих матеріальних втрат.

01 2011

Ефективний спосіб стабілізації тиску в системі водопостачання

Що може бути простіше, ніж керування насосом? На сьогодні відомо доволі багато способів її вирішення, але, як виявляється, це не така вже тривіальна задача.

12 2010

Як боротися з неякісною електроенергією

Всі ми знаємо, що від якісної електроенергії залежить успішна робота обладнання на підприємстві. Але що робити, коли з електроживленням не все так добре, як хотілося б? З цим питанням зіткнулося і ТзОВ “Фапомед”.

Полная версия статьи

06 2010

Пример реализации системы управления удаленным объектом

Одной из наиболее распространенных задач современной автоматизации является управление удаленными необслуживаемыми объектами через GSM-каналы модемной связи.

06 2010

Оптимизация теплоснабжения объектов. Автоматизированная система управления индивидуальным тепловым пунктом на базе ОВЕН ПЛК63.

Сегодня ни у кого не вызывает сомнений важность решения задач оптимизации теплоснабжения объектов. Речь идет о необходимости автоматизации теплоснабжения на уровне индивидуальных тепловых пунктов (ИТП) зданий и сооружений (жилых домов, школ, больниц и др.).

04 2010